Sunday, 18 October 2015

JJCM @ Wondermilk Publika


Nak throwback sikitlah hari ni sebab dah takde kerja nak buat. Blog walking pun dah tadi lepas minum petang. Seronok baca aktiviti mereka-mereka yang suka jalan-jalan oversea. Nak kena buat bucket list tempat-tempat yang nak pergi kalau camni. 

Last time Ma datang KL, bawa Ma ronda-ronda Kolumpo. Me and my sister jadi tourist guide dan driver la bila Mem Besar datang melawat. Mem Besar pula selalu serahkan pada kami untuk bawa dia jalan-jalan. Apa lagi, JJCM la yang paling best!

Kami bawa Ma ke Publika sebab di situ banyak tempat makan. Mau rambang mata. Tapi tidaklah kami makan di cafe-cafe yang mahal di sana. Cuma nak ke Wondermilk dan Boat Noodle sambil tengok-tengok kawasan jajahan. Hahahaa..


Address:

PUBLIKA
7A & 8A Level G2 Ground Floor,
Publika Shopping Gallery,
Jalan Dutamas 1,
Hartamas Heights,
50480 Kuala Lumpur.

Tel: 03-6211 1092
Fax: 03-6211 1092

Shop Hours: 10AM – 10PM


The cupcakes are so pretty to the point that I'll just drool and not it them. Sayang gila nak makan. Mata bersinar-sinar tengok cupcake yang comel-comel tu.


Kami beli 6 cupcake. Terbeliak biji mata Ma bila tahu harga RM25.00 sekotak tu. Pricey la juga untuk sebiji cupcake berharga RM4.50. Tapi berbaloi sebab sedap dan comel. Lagipun ramai yang bercakap tentang cupcake Wondermilk jadi nak la juga merasa.

1 Cupcake RM4.50

Set of 4 Cupcakes RM17.00
Set of 6 Cupcakes RM25.00
Set of 12 Cupcakes RM50.00
Set of 25 Cupcakes RM100.00


Absolutely adored the ambiance and decor! Satu je masalah, malu nak ambil gambar banyak-banyak. Huhuu.. Bila tengok review blog-blog lain, bukan main lagi diorang tangkap gambar yang cantik-cantik semasa berada kat cafe ni. Takpelah! Next time boleh datang lagi untuk cuba menu-menu lain sambil lepak minum Hot Chocolate or Flat White yang berharga RM8.00 secawan. Nak rasa Baked Potatonya. But seriously, I like the concept of not-so-serious art works displayed on the wall.


JJCM Wondermilk checked!


Ada beberapa lagi outlet Wondermilk kalau berminat nak pergi.

DAMANSARA UPTOWN

No 41 Ground Floor,
Jalan SS 21/1A,
Damansara Utama,
47400 Petaling Jaya,
Selangor.

Tel: 03-7725 8930
Fax: 03-7728 9931

Shop Hours: 9AM – 10PM


CITTA MALL

Lot G-48 Ground Floor,
Citta Mall Jalan PJU 1A/48,
Ara Damansara,
47301 Petaling Jaya,
Selangor.

Tel: 03-7831 7296
Fax: 03-7831 7297

Shop Hours: 10AM – 10PM


IOI CITY MALL

G-77 Ground Floor,
IOI City Mall,
Putrajaya,
62502 Sepang,
Selangor.

Tel: 03-8957 7645
Fax: 03-8959 7645

Shop Hours: 10AM – 10PM

For more information you visit their official website
http://ilovewondermilk.com

#cupcakes #wondermilk #publika #JJCM #sweettooth

4 comments:

kay dolce said...

Salam singgah :D

Sedap tak cupcake Wondermilk ni? Saya kalau teringin sangat nak makan cupcake, akan ke Bijou dekat KLCC (sebab otw balik rumah hehe). Cupcake dekat Bijou sedaplah pada saya, semua moist2.

Marliana Mohd Nawi said...

Sedap juga la. Tapi boleh je nak buat sendiri cuma frosting tak secomel wondermilk punya. Hihiii.. Nanti boleh la nak try Bijou punya cupcake! :)

kakyon said...

pernah lalu sini..tak terfikir pulak na singgah ke Wondermilk.comel nmpaknya cupcake tu..rasa sayang nak mln..

Nooriah Abdullah said...

mcm sedap je cupcake tu alahaiii

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wELcomE

I still fall on my face sometimes and I.. Can't color inside the lines 'cause.. I'm perfectly incomplete.. I'm still working on my masterpiece and I.. I wanna hang with the greatest gotta.. Way to go, but it's worth the wait, no.. You haven't seen the best of me.. I'm still working on my masterpiece ~Jessie J - Masterpiece~