di Kelantan boleh jumpa macam-macam masakan
berasaskan pulut...
tapai guna pulut...
lompat tikam ada pulut...
cendol pulut tapai ada pulut...
pengat pisang ada pulut...
bubur kacang hijau ada pulut...
pulut bakar pun pulut dengan inti ikan...
pulut bakar manis pun pulut bakar tapi tanpa inti...
pulut pagi dibungkus dengan daun pisang...
pulut 'dakak' ada isi pisang...
pulut ikan masin...
wajik pun pulut...
pulut kuning obviously pulut jugak...
bak kata macam-macam pulut ada...
yang ni plak satu lagi versi pulut dengan kelapa...
sekarang dah buat versi gabak...
RM 1.00 sebiji...
tapi berbaloi sebab makan sebiji dah kenyang...
dan rasanya tetap sama macam makan masa budak kecik dulu...
walaupun tukang masak dah berlainan tapi rasanya tetap sama...
mengimbau balik zaman-zaman suka main pasir...
hehehee...
lembutnya pulut ni...
sedap sungguh!!
(^_____^) mmmm....yummmm....
No comments:
Post a Comment