Wednesday, 20 February 2013

Cameron Highlands : Cactus Point

kalau pergi cameron highlands
tak sah kalau tak jenguk cactus farms...
ada banyak cactus farms kat sini...
Cactus Point, Cactus Valley...

oleh kerana masa tak mencukupi...
cukup lah lawat serba satu tempat jer...
so Cactus Point jadi pilihan hati
sebab tepi jalan jer...
Masuk Percuma!! 
ada certain tempat yang kena bayar...

jom masuk yang ni.. FREE jer..

kaktusnya cute2 jer...
rasa cam nak beli semua...
yang bagak2 tu tak la...
potted cactus yang kecik comey jer...

boleh tahan murah kaktus kat sini...
6 pot for RM10.00...

dulu masa datang dengan kawan2 diploma buat kajian...
harga kaktus 3 pot for RM10.00...
itu pun dah berebut orang beli...
heheheee...

rambang mata nak pilih...
tercucuk-cucuk jariku... hehehee...

siap boleh pilih bingkai untuk letak kaktus...
so senang nak susun bila balik rumah nanti...

my mom and my sister mula2 pilih bingkai untuk 6 pot...
bila dah siap pilih kaktus... lain pulak yang dibelinya...

jumpa satu pasu cantik dengan kaktus yang menarik...

nice!!

seronoknya kalau ada rumah sendiri...
boleh beli banyak-banyak...
sebab kaktus senang nak jaga...
siram 2 minggu sekali...
tabur baja 4 bulan sekali...
kan senang jer tu!
hehehee...

jika ada rezeki next time boleh pergi lagi...
nak borong semua! hehehee...

(o_O)  bila tercucuk duri rasa cam nak tercabut jantung...
terkojut den! hehehee

#beautifulscenery #cameronhighlands #familyholiday #vacationmalaysia #cactus #cactuspoint

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wELcomE

I still fall on my face sometimes and I.. Can't color inside the lines 'cause.. I'm perfectly incomplete.. I'm still working on my masterpiece and I.. I wanna hang with the greatest gotta.. Way to go, but it's worth the wait, no.. You haven't seen the best of me.. I'm still working on my masterpiece ~Jessie J - Masterpiece~