Sunday, 9 October 2016

My Latte Quest : Merchant's Lane


MERCHANT'S LANE


Address:
Merchant's Lane
150, Jalan Petaling,
City Centre,
50000 Kuala Lumpur.

Operating Hours:
Saturday 9.30am - 10pm
Sunday 9.30am - 4pm
Monday 11.30am - 10pm
Tuesday 11.30am - 10pm
Thursday 11.30am - 10pm
Friday 11.30am - 10pm

Closed on Wednesday

Phone:
03-2022 1736

Nak cari Merchant's Lane? Cari pintu warna hijau ↑

Masa kami sampai, orang dah ramai sebab masing-masing nak breakfast and brunch kat sini. Nasib baik dapat tempat duduk. Depan kaunter pun depan kaunter lah. Takde choice nak pilih tempat. Kat dalam sana ada lagi tempat yang menarik untuk lepak tapi tak mengapalah. Those yang datang selepas kami terpaksa letak nama dalam waiting list dan tunggu.

Jom order latte! 😜

Yayy πŸ™Œ dapat heart shape latte!!

Mudah terhiburnya hati dapat benda-benda macam ni. I love doing My Latte Quest sebab ada element of surprise. Ada perasaan tak sabar nak tengok latte art yang akan tiba kat meja. Lepas tu berusaha keras nak tangkap gambar cantik-cantik dengan latte tu. HIHII.. 

Jom tengok makanan apa yang ada!

Nama-nama makanan kat sini kemain lagi. I had a 'Better Than Sex' yang sebenarnya adalah roti jala pandan yang diserve dengan aiskrim. Boleh tahan sedap tapi roti jala tu boleh lagi halus jaring jalanya baru ummpphh! HEHEE.. 

Alin ordered this "Kalau Aku Kaya" yang sebenarnya kaya balls dengan aiskrim. Sedap!

Tapi sebelum tu dia makan Hongkie Beef Stew. Lidah chef memang lah boleh makan semua. Hamba pulok dok makang daging hok tebal, hanya makan daging yang senipis mungkin sebab tak suka rasa daging yang menusuk kalbu. Rasa sikit-sikit takpe! Mengada-ngada tak? HEHEE.. 😁😁

Thank you Merchant's Lane! We had fun while we were here!


My Latte Quest:
Merchant's Lane ~ checked!!

Tapi sebelum balik kita play tourist jap kat Petaling Street. HAHAHAA.. Negara sendiri pun tak abis lagi explore. Habiskan dulu apa yang menarik kat Malaysia lah. Betul tak?

Nak senang cerita, kami datang sini naik LRT je sebab malas nak cari parking kat tempat sibuk-sibuk cam Petaling Street ni. 

Jumpa lagi on my next Latte Quest! 

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wELcomE

I still fall on my face sometimes and I.. Can't color inside the lines 'cause.. I'm perfectly incomplete.. I'm still working on my masterpiece and I.. I wanna hang with the greatest gotta.. Way to go, but it's worth the wait, no.. You haven't seen the best of me.. I'm still working on my masterpiece ~Jessie J - Masterpiece~