Sunday, 16 October 2016

My Latte Quest : PULP by Papa Palheta


PULP BY PAPA PALHETA


Address:

PULP by Papa Palheta
29, Jalan Riong,
59100 Bangsar,
Kuala Lumpur

Operating Hours:
Saturday & Sunday 9.00am - 11.00pm
Monday to Friday 7.30am - 10.00pm

Phone:
03-22013650

Latte quest ketiga untuk bulan Oktober. Dah terlebih sudah! Kononnya sebulan sekali saja nak mengopi. Tak mengapalah, menenangkan hati yang lara sebab pelbagai musibah yang melanda di bulan Oktober. Tragedi Oktober tu wujud sebenarnya. Hahahaaa..

"Stop & Smell the Coffee"
"I Think I Need A Cup of Coffee"..

Masuk je dalam cafe ramainya orang, ramainya coffee lover! Kena queue untuk dapatkan seat.. Ruangnya takde lah besar mana tapi menarik! Ada satu sudut untuk test coffee, ada macam2 jenis coffee beans rupanya. Untuk orang yang bukan coffee lover tapi saje2 nak test untuk mengisi masa lapang ni, tak dapat bezakan pun yang mana sedap dan yang mana tak sedap. Just for the fun of having a mengopi session with friends!

Got my latte tapi kenapa latte art dia tak cantik? Cam senget je, cam tak ikhlas je!

Oleh kerana tadi dah lunch dekat VCR, jadi kali ni kita minum petang je lah kat PULP. Ada banyak pilihan kat kaunter tapi kami pilih nak makan Chocolate Truffle Cake.. Yummeh!

Nak dijadikan cerita, minum latte tapi tak jumpa mana dia letak brown sugar. Cafe-cafe lain sebelum ni senang je nak spot tempat sugar. Nak minta kat kaunter ramai orang, nak panggil waiter semua busy, jadi kita minum latte without sugar. Untuk coffee lovers mungkin normal minum yang pahit, but not for me. Tapi dek kerana kegawatan kali ni, minum je lah kopi pahit. Nasib baik ada Chocolate Truffle Cake. Nyum nyum..

Another great gossip session with my mengopi partner, Alin. Thanks Alin sebab bawak datang lepak sini! Jadi next mengopi session kita bulan depan lah pulak yer! Hihihiii..


MY LATTE QUEST:
Cafe Latte ~ Checked!

Recommended to all coffee lovers! Enjoy your coffee @ PULP!

Sebelum balik, terasa nak ootd walaupun outfit lama.

Hmm.. Masa ko kat dalam tadi ko gelakkan orang yang tangkap gambar ootd kat luar kedai sebab macam-macam gaya diorang buat.. Bila ko keluar ko terasa nak ber ootd jugak tapi ko tak tau nak posing camana.. So ko gelakkanlah diri sendiri yer!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wELcomE

I still fall on my face sometimes and I.. Can't color inside the lines 'cause.. I'm perfectly incomplete.. I'm still working on my masterpiece and I.. I wanna hang with the greatest gotta.. Way to go, but it's worth the wait, no.. You haven't seen the best of me.. I'm still working on my masterpiece ~Jessie J - Masterpiece~